Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 05.11.2009.

20:34

Odluka Renoa do kraja godine

Francuski proizvođač automobile Reno do kraja godine će odlučiti da li će ostati u Formuli 1 ili ne.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

“Moraćete da budete strpljivi. Do kraja godine ćemo objaviti saopštenje u pogledu našeg učešća u Formuli 1”, rekao je novinarima izvršni direktor Renoa Karlos Gosn.

Reputacija francuske ekipe ozbiljno je poljuljana zbog umešanosti u skandal nameštanja prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura, zbog čega je Reno sezonu završio pod uslovnom suspenzijom.

Čelnici Renoa su objavili da žele da ostanu u šampionatu u septembru kada je otkriveno da je Nelsonu Pikeu junioru naređeno da udari u zid na ulicama u Singapura da bi pomogao klupskom kolegi Fernandu Alonsu da dođe do pobede. Ipak, veliki troškovi i negativan publicitet možda su naterali glavne ljude francuske kompanije da razmisle o daljem učešću u Formuli 1.

Tojota je u sredu objavila da napušta Formulu 1 i tako se pridružila Hondi i kompaniji BMW koje su iste odluke doneli u poslednjih godinu dana. Odluku o napuštanju šampionata doneo je i Bridžston, jedini snabdevač pneumatika u šampionatu, ali tek na kraju naredne sezone. Odluka Tojote znači da su u šampionatu ostala samo tri proizvođača automobila – Reno, Ferari i Mercedes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve