Nova vest
Auto-moto

Sreda, 04.11.2009.

21:58

Reno razmatra budućnost u Formuli 1

Samo nekoliko sati pošto je Tojota saopštila da napušta Formulu 1 Upravni odbor Renoa sastao se u parizu da bi razmatrao budućnost u šampionatu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Sastanku su prisustvovali čelni ljudi tima Bob Bel i Žan-Fransoa Kube, ali njima nije bilo dozvoljeno da učestvuju u debati. Reno je zajedno sa Fernandom Alonsom osvojio 2005. i 2006. godine, ali je Španac sada već napustio tim i od sledeće sezone će braniti boje Ferarija. Ekipa je, takođe, ostala bez glavnog sponzora, kompanije ING, koja je povukla svoju podršku.

Reno je sezonu, u kojoj je kažnjen dvogodišnjom uslovnom suspenzijom zbog nameštanja prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura, završio na osmom mestu u konkurenciji konstruktora.

Za francusku ekipu naredne sezone trebalo bi da vozi Poljak Robert Kubica, koji je već potpisao ugovor, a kao favorit za mesto njegovog klupskog kolege pominje se Timo Glok.

Iako sastanak Upravnog odbora ne znači da će se Reno pridružiti Hondi, Tojoti i kompaniji BMW, i napustiti Formulu 1, još pre poslednje trke šampionata, Velike nagrade Abu Dabija, pojavile su se glasine da francuski proizvođač automobila razmatra prodaju dela ekipe. Reno, takođe, snabdeva motorima ekipu Red Bula, koja je ove godine trijumfovala na šest trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve