Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.11.2009.

17:00

Fetel: „Fantastična trka“

Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 Sebastijan Fetel bio je presrećan što je ovu sezonu završio trijumfom na trci za Veliku nagradu Abu Dabija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vozač Red Bula je na stazi „Jas Marina“ u nedelju po četvrti put ove sezone, a peti put u karijeri, trijumfovao u šampionatu Formule 1 i tako došao do drugog mesta u ovogodišnjem šampionatu. U Abu Dabiju Fetel je iza sebe ostavio klupskog kolegu Marka Vebera i novog šampiona Džensona Batona, a i njih dvojica su bili presrećni zbog svojih plasmana.

Bila je ovo fantastična trka. Dobro sam startovao i bio sam blizu Luisa, ali je on koristio KERS pa nije dozvoljavao da mu se skroz primaknem. Nisam odustajao, pritiskao sam ga i sve vreme sam bio na ivici, ali sam posle mog odlaska u boks uspeo da se nađem ispred njega. Kada je on odustao mogao sam da vozim svojim tempom i baš sam uživao“, istakao je Fetel.

Mladi Nemac se osvrnuo i na celu sezonu u kojoj su se on i Veber čak 16 puta našli na podijumu.

Tokom cele sezone smo išli gore-dole. Što je sezona više odmicala mi smo bili sve brži i šteta je što je došao kraj, ko zna šta bi bilo da ima još trka da se vozi“, dodao je Fetel.

Fetelov klupski kolega istakao je da je presrećan zbog drugog mesta na poslednjoj trci sezone, do kojeg je došao posle velike borbe sa Batonom u poslednjim trenucima trke.

Od starta sam bio dobar, ali sam pretrpeo udarac i plašio sam se da mi je pukla guma, ali je sve ispalo u redu. Sebastijan je bio brži od mene, dok je Dženson uspeo da me sustigne, ali sam ja dobro kočio i imali smo dobru borbu u kojoj sam uživao“, rekao je Veber.

Baton, koji je još pre dve nedelje u Brazilu obezbedio titulu šampiona posle prolaska kao treći kroz cilj izjavio je da je taj plasman pravi bonus za kraj sezone.

Trka je bila zabavna. Na početku sam imao dosta problema, ali posle drugog odlaska u boks bolid mi je bolje funkcionisao pa sam uspeo da stignem Vebera. Preteći njega je uvek teško, ali sam uživao. Žao mi je što nisam uspeo da dođem do drugog mesta, ali je i treće veliki bonus posle Brazila i lep način da se završi sezona“, naglasio je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve