Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 26.10.2009.

09:56

Baton i Bron blizu dogovora

Šanse da novi šampion Formule 1 Dženson Baton i naredne sezone brani boje ekipe Bron GP su 99 odsto, reči su prvog čoveka tima Rosa Brona.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

"Očigledno je da je Dženson odličan vozač, i sigurno je da je na meti onih timova koji još uvek nemaju kompletiranu vozačku postavu. Želimo da ostane i mislim da ćemo naći rešenje. Imamo ugovor sa Džensonom, ali po njemu on nema platu kakvu zaslužuje svetski šampion, a i tim je u boljoj poziciji nego što je slučaj bio pre deset meseci", rekao je Bron u izjavi za BBC.

"Radimo sa Džensonom na tome da nađemo balans između onoga što mi možemo da priuštimu i onoga što on misli da zaslužuje zbog novog statusa i svega što može da uradi za nas u budućnosti. Niko nikad nije 100 odsto siguran u nešto tako da bih ja rekao da sam 99 odsto siguran da će i sledeće godine biti u našoj ekipi", rekao je Bron.

Bron je istakao da se nada da će dogovor biti postignut najkasnije dve nedelje posle trke za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednje u ovogodišnjem šampionatu, koja je na programu 1. novembra. Britanac je, ipak, naglasio da bi ugovor mogao da bude potpisan i ranije.

Pre starta sezone Baton je pristao na veliko smanjenje plate pošto Bron GP nije imao dovoljno finansijskih sredstava da mu isplati onoliko koliko je dobijao pre Hondinog povlačenja iz Formule1. Sada, kada je postao svetski šampion Baton želi platu kakvu zaslužuje, a za njegove usluge, pored ekipe Bron GP, već je zainteresovanost izrazio Meklaren Mercedes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve