Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 15.10.2009.

17:39

Masa: „Alonso je znao za skandal“

Brazilac Felipe Masa optužio je svog budućeg klupskog kolegu Fernanda Alonsa da je znao za nameštanje prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Jeste, tim i Nelson su sve smisli, ali je i Alonso bio deo problema. Mi, naravno, to ne znamo, ali sigurno je znao. Apsolutno sam siguran u to“, rkeao je Masa brazilskim medijima pred trku za Veliku nagradu Brazila koja se u nedelju vozi na stazi „Interlagos“.

Izjave 27-godišnjeg Brazilca uzburkale su ekipu Ferarija koja je ekspresno objavila saopštenje u kojem kaže da je Masa govorio o svojim ličnim osećanjima, a ne pravim dokazima. Brazilac je takođe napomenuo da neće dozvoliti da njegovo mišljenje o skandalu u Singapuru utiče na odnose sa Špancem, koji će mu od naredne godine biti klupski kolega u Ferariju.

Ono što sam rekao je samo predosećaj koji sam imao i koji nije zasnovan na konkretnim dokazima. Svetski savet Svetske automobilske federacije (FIA) je objavio da nema indikacija da je Fernando imao bilo kakve informacije o onome što se dešavalo i ja to poštujem. Očigledno je da sam veoma razočaran zbog svega što se desilo prošle godine u Singapuru. Već sam nekoliko puta istakao šta mislim o tome i sada je vreme da stavim tačku na to poglavlje i da razmišljam o budućnosti“, rekao je Masa u Ferarijevom saopštenju.

Posle saslušanja FIA je krajem septembra zbog umešanosti u skandal bivšeg šefa Renoa Flavija Brijatorea kaznila doživotnom suspenzijom u Formuli 1, dok je šef inženjera Pet Simonds suspendovan na pet godina. Ekipa Renoa je uslovno kažnjena suspenzijom na dve godine, dok je Nelson Pike junior, koji je prema naredbama tima udario u zid tokom trke na ulicama Singapura, da bi pomogao Alonsu da dođe do pobede, izbegao kaznu u zamenu za saradnju sa istražiteljima FIA.

Masa i Alonso su tek prošle sezone izgladili odnose, koji su sada gotovo izvesno ponovo poljuljani, a oni koji redovno prate Formulu 1 sigurno se sećaju trke za Veliku nagradu Evrope na stazi „Nirburgring“ i svađe njih dvojice pred proglašenje pobednika.



Ovogodišnji šampionat se nastavlja za vikend Velikom nagradom Brazila, a više od pretposlednjoj trci sezone možete da pročitate u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve