Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 20.09.2009.

15:56

Raikonen se vraća u Meklaren?

Finac Kimi Raikonen mogao bi da se vrati u Meklaren Mercededes naredne godine, prenose britanski mediji.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Šampion Formule 1 iz 2007 godine je, kako piše Mirror, već postigao dogovor sa britanskom ekipom, za koju je vozio od 2002. do 2006. godine, ali pre potpisivanja zvaničnog ugovora moraće da se dogovori sa Ferarijem oko raskida saradnje, pošto ima ugovor na još jednu sezonu sa aktuelnim šampionom u konkurenciji konstruktora.

Mirror je citirao svoje izvore iz padoka da je Raikonen spreman da napusti Ferari pre isteka ugovora, ali samo ako mu italijanska ekipa isplati odštetu u iznosu godišnje plate, koja po nekim procenama iznosi oko 30 miliona evra. Isti izvor, takođe, tvrdi da će u slučaju dogovora između Meklarena i Raikonena Niko Rozberg, koji se nalazio na listi želja britanske ekipe, preći u Bron GP, uz dogovor sa Meklarenom, pošto trenutno vodeća ekipa u šampionatu ima ugovor sa Mercedesom, koji je izrazio želju da otkupi deo akcija tima Rosa Brona.

U britanskoj ekipi će i naredne godine ostati Luis Hamilton, koji je Meklarenu prošle sezone doneo prvu titulu posle 1999. godine, dok će je sigurno napustiti Heiki Kovalainen. Takođe, ako se ostvari transfer Raikonena u Meklaren to bi značilo da ništa ne stoji na putu prelasku Fernanda Alonsa u Ferari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve