Nova vest
Auto-moto

Petak, 11.09.2009.

14:30

Reno sada tuži Pikea

Posle optužbi Nelsona Pikea juniora Reno je krenuo u kontranapad i podneo tužbe protiv mladog Brazilca i njegovog oca, bivšeg šampiona Formule 1, Nelsona Pikea.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Čelnici Renoa u petak su u Francuskoj podneli tužbu protiv obojice Brazilaca zbog lažnih tvrdnji da su mladom Brazilcu naredili da udari u zid na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Singapuru, prvoj noćnoj u istoriji Formule 1, kako bi prvi vozač ekipe Fernando Alonso došao do trijumfa. Ceo slučaj predat je i organima u Velikoj Britaniji, gde je sedište ekipe.

Kako se navodi, tim tvrdnjama su izneli lažne optužbe i ugrozili ugled tima, ali i pokušali da ucene ekipu da Nelson Pike junior dobije ugovor za 2009. godinu. Pike je dobio otkaz u francuskoj ekipi posle trke za Veliku nagradu Mađarske, pošto nije ispunio očekivanja i od starta sezone nije osvojio nijedan bod, a na njegovo mesto je došao Francuz Roman Grožan.

Optužbama koje je izneo njegov bivši klupski kolega bio je šokiran i Fernando Alonso

" Nikada mi ne bi tako nešto palo na pamet. To nije vredno ni pomena, ni razmišljanja. Jednostavno ne mogu da shvatim takvu situaciju, sve je isuviše neverovatno." rekao je Alonso.

Ishod nove afere u Formuli 1 biće poznat posle saslušanja u Parizu, koje je zakazano za 21. septembar, samo nekoliko dana pre ovogodišnje trke u Singapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve