Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 07.09.2009.

12:04

Liuci umesto Fizikele u Fors Indiji

Italijan Vitantonio Liuci voziće za ekipu Fors Indije do kraja sezone u šampionatu Formule 1, i u timu će zameniti Đankarla Fizikelu koji je prešao u Ferari.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Liuci je od početka prošle sezone bio test vozač indijske ekipe i poslednji put se takmičio u Formuli 1 2007. godine, a najbolji rezultat ostvario je osvajanjem šestog mesta na trci za Veliku nagradu Kine. Italijan je vozio četiri trke za Red Bul 2006. godine pre nego što je prešao u Toro Roso, u kojem je ostao dve sezone.

Fizikela je u Ferariju zamenio Luku Badoera, koji je uskočio na mesto povređenog Felipea Mase, ali je na obe trke na kojima je vozio bio ubedljivo poslednji. I Fizikela i Liuici će debije u novim ekipama imati baš pred domaćim navijačima, na trci za Veliku nagradu Italije, koja se vozi u nedelju, 13. avgusta.

"Presrećan sam što mogu da pružim Toniju priliku da se ponovo takmiči u Formuli 1, jer znam da je to žarko želeo u poslednje dve godine", rekao je prvi čovek Fors Indije Vižaj Malija, "Fors Indija je sada u dobroj poziciji i potreban nam je vozač koji može da ostvari dobre rezultate. Biće to prilika za njega da pokaže timu, ali i svima ostalima da je potpuno posvećen, brz i profesionalan i uveren sam da će iskoristiti ukazanu priliku".

Ekipa Fors Indije, koja se od debija u Formuli 1 takmičila na ukupno 30 trka, došla je do prvih bodova u šampionatu na trci za Veliku nagradu Belgije, pre nedelju dana, na kojoj je Fizikela osvojio drugo mesto, posle starta sa pol pozicije. Upravo ta trka je pokazala da tim može da se nosi sa najbolje plasiranim ekipama u šampionatu, pa će Liuci, kao i njegov klupski kolega Adrian Zutil imati realne šanse da dođu do bodova u Monci, u nedelju.

"Ne mogu da dočekam da ponovo vozim na trci, a poseban je osećaj jer će se to desiti u Monci", rekao je Liuci, kome će trka u Italiji biti 40. u šampionatu Formule 1, "Uveren sam da mogu da pomognem ekipi da napreduje, veoma sam motivisan, u dobroj sam formi, i željan sam osvajanja novih bodova. Iako je šteta što sam dobio priliku jer je Felipe imao nesreću, ovo je moja prilika da svima pokažem šta mogu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve