Nova vest
Auto-moto

Petak, 04.09.2009.

18:49

Reno pred sudom zbog nameštanja

Ekipa Renoa zvanično je optužena za nameštanje rezultata prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura, objavila je Svetska automobilska federacija (FIA).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U saopštenju FIA se kaže da će saslušanje Svetskog saveta za auto-moto sport biti održan 21. septembra u Parizu, i da je francuski tim optužen da je bivšem vozaču ekipe Nelsonu Pikeu junioru naređeno da udari u zid da bi na stazu izašao „sejfti kar“, što je koristililo Fernandu Alonsu, koji je trijumfovao na trci.

Pošto je prošle nedelje otkriveno da FIA istražuje događaje koji su se desili u Singapuru, jer su se pojavili novi dokazi, vladajuće telo Formule 1 je u petak to i potvrdilo.

„Od predstavnika Renoa je zatraženo da se pojave na sastanku Svetskog saveta za auto-moto sport 21. septembra u Parizu. Predstavnici tima su pozvani da bi odgovarali na optužbe, među kojima se nalazi i kršenje člana 151c Međunarodnog sportskog koda, tj. da je od njihovog vozača Nelsona Pikea juniora traženo da namerno udari u zid, što je automatski pogodovalo drugom vozaču Fernandu Alonsu“, kaže se u saopštenju.

Kršenje člana 151c može da dovede do kazne od manjih novčanih, do suspenzija, ali isključenja iz šampionata.

Reno je za sada odbio da komentariše istragu, ali i da da bilo kakvo saopštenje o događajima u poslednje vreme, a zanimljivo je da će saslušanje biti održano samo nekoliko dana pre ovogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura, koja će biti druga noćna u istoriji Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve