Nova vest
Auto-moto

Sreda, 29.07.2009.

11:42

BMW Zauber se povlači iz F1

Ekipa Formule jedan BMW Zauber ajavila je da će se povući iz takmičenja na kraju tekuće sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U zvaničnom saopštenju koje je došlo iz Minhena, značiće da je BMW drugi veliki proizvođač automobila koji se povlači iz 'najbržeg cirkusa na svetu' za samo osam meseci, nakon što se Honda povukla u decembru prošle godine. "Naravno, to je bila teška odluka za nas, ali je to bio razuman korak u skladu sa novim strateškim repozicioniranjem naše kompanije", rekao je dr Norbert Rajthofer, predsednik Upravnog Odbora BMW-a.

Rajthofer je dodao da učešće u F1 ne utiče preterano na promociju BMW-a kao brenda.

BMW se uključio u F1 tokom osamedestih godina prošlog veka, ali se povukao, pa se 2000. vratio kao proizvođač motora za tim Vilijams

Jedinu pobedu u šampionatima, BMW je zabeležio u trci za Veliku nagradu Kanade 2008, a ove sezone bavarska ekipa ima slabe rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve