Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 28.06.2009.

17:55

Mozli: "Igraju mi na grobu"

Predsednik FIA Maks Mozli tvrdi da ga mnogi ljudi iz tog sporta mole da ostane na istoj funkciji i da se kandiduje za peti mandat.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mozli je prethodno najavio da će u oktobru napustiti FIA što je omogućilo da se uprava te organizacije pomiri sa timovima F1 okupljenim u telo pod nazivom FOTA. Timovi su čak zapretili i osnivanjem konkurentnog takmičenja, pošto im se nije svidela odluka da od sledeće sezone ograniči budžete ekipa. Mozli je izjavio da ga mnogi iz sveta motosporta žele na čelu FIA na kome je već 16 godina.

"Napravili su veliku grešku što su igrali na mom grobu pre nego što sam sahranjen. Nije lepo da oni unajmljuju agencije za odnose sa javnošću da tvrde takve stvari, dok sam ja i dalje ovde, velik kao život", istakao je Mozli.

"Zaista želim da prestanem. Ali, ako postoji neki veliki sukob učiniću sve što je potrebno. Nije u mojoj prirodi da napuštam bitku", dodao je Mozli i osudio izjavu šefa Ferarija Luke di Montecemola koji ga je optužio da je diktator.

"To je apsolutna neistina i glupost", istakao je Mozli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve