Nova vest
Auto-moto

Sreda, 24.06.2009.

14:29

Izbegnut raspad Formule 1

Predsednik Svetske automobilske federacije (FIA) Maks Mozli izjavio je da je postignut dogovor sa Asocijacijom timova Formule 1 (FOTA).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema rečima prvog čoveka vladajućeg tela Formule 1 FOTA je posle sastanka Svetskog saveza za auto-moto sport (WMSC) u Parizu odlučila da stopira planove o pokretanju novog šampionata.

„Neće biti podele. Dogovorili smo se oko smanjenja troškova. I naredne godine biće samo jedan šampionat Formule 1, ali je cilj da se vratimo na nivo troškova koji je bio početkom devedesetih za dve godine“, rekao je Mozli.

Prema nekim izvorima jedan od uslova za dogovor timova i FIA je bio da se Mozli ne kandiduje za još jedan mandat na mestu predsednika. 69-godišnji Britanac je nešto kasnije potvrdio da će se povuči u oktobru.

“Neću se ponovo kandidovati i svi mogu da budu mirni sada”, naglasio je Mozli.

Vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Berni Eklston bio je presrećan što je kriza u šampionatu konačno završena.

“Srećan sam što je zdrav razum preovladao”, jasan je bio Eklston.

Prošle nedelje osam timova, Ferari, Bron GP, Red Bul, Meklaren Mercedes, BMW Zauber, Reno, Tojota i Toro Roso, su objavili da će se povuči iz šampionata zbog planova oko opcionalnog ograničenja budžeta i davanja veće tehničke slobode timovima koji ga private, i da će zato pokrenuti novi šampionat.

Više o situaciji u Formuli 1 možete da pronađete u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve