Nova vest
Auto-moto

Petak, 12.06.2009.

12:22

Poznati učesnici F1 za 2010. godinu

Svih deset postojećih timova u Formuli 1 našlo se na listi učesnika šampionata sledeće godine, zajedno sa dva nova tima iz SAD i jednim iz Španije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Svetska automobilska federacija (FIA) je u saopštenju objavila da učešće Meklaren Mercedesa, BMW Zaubera, Renoa, Tojote i ekipe Bron GP zavisi od određenih uslova, o kojima će se raspravljati do 19. juna, a do tada će se razmišljati o potencijalnim zamenama, dok su Ferari, Red Bul, Toro Roso, Vilijams i Fors Indija podneli bezuslovne prijave.

Sledeće sezone će se timovima koji se trenutno takmiče u šampionatu pridružiti američki US F1 i Menor Gran Pri, kao i Kampos iz Španije. Od ta tri tima, koji imaju ugovore sa Kosvortom o snabdevanju motorima, se očekuje da prihvate opcionalno ograničenje budžeta. Od sadašnjih timova jedino se za Toro Roso i Bron GP još uvek ne zna koje će motore imati naredne godine.

Lista učesnika šampionata za 2010. godinu:
Skuderija Ferari Marlboro
Skuderija Toro Roso
Red Bul rejsing
AT&T Vilijams
Fors Indija F1 tim
Kampos Gran pri
Menor Gran Pri
Tim US F1
Vodafon Meklaren Mercedes*
BMW Zauber*
Reno F1 tim*
Panasonik Tojota rejsing*
Bron GP Formula 1 tim*
*Timovi koji su podneli uslovne prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve