Nova vest
Auto-moto

Sreda, 29.04.2009.

13:32

Meklaren uslovno kažnjen

Ekipa Meklaren Mercedesa kažnjena je tri trke uslovno zbog namernog obmanjivanja stjuarta na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi čovek britanske ekipe Martin Vitmarš prisustvovao je saslušanju Svetske automobilske federacije u sredu, koje je održano u Parizu, i na kome je Meklaren optužen za kršenje pravila po pet tačaka.

„Pošto je uzet u obzir otvoren i iskren način na koji se šef Meklarena Martin Vitmarš izvinio i promene unutar njegovog tima pa je odlučeno da se nikakva kazna ne primeni“, kaže se u saopštenju FIA, „Ali, tim će biti suspendovan sa tri trke u šampionatu ukoliko se pojave dodatne činjenice o slučaju iz Australije ili ako Meklaren u narednih 12 meseci ponovo prekrši neko pravilo“.

Povod za saslušanje bila je obmana sudija od strane aktuelnog šampiona kada je Meklaren protestvovao zbog trećeg mesta vozača Jarna Trulija u Tojoti u Australiji uz tvrdnje da je Italijan pretekao Hamiltona dok je na stazi bio „sejfti kar“.

Ipak, posle preslušavanja komunikacije između boksa Meklarena i Hamiltona otkriveno je da je Britancu rečeno da propusti Trulija, kome je treće mesto vraćeno posle drugog saslušanja, pred trku u Maleziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve