Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.04.2009.

14:50

Poslednja uzbuna za Ferari

Prvi put posle 1981. godine ekipa Ferarija je prve tri trke šampionata završila bez ijednog boda, to tek peti put za 60 godina u Formuli 1.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Posle loših rezultata u Australiji i Maleziji niz je nastavljen i na trci za Veliku nagradu Kine u Šangaju, koju je jedino Kimi Raikonen uspeo da završi, i to na desetom mestu, dok je Felipe Masa odustao.

“Očigledno sam veoma razočaran i iznerviran, ali sam i dalje veoma motivisan. Svi moramo zajedno da radimo da bismo izašli iz ove situacije. Svi u timu radimo ujedinjeni i imamo volju da preokreneo stvari u što kraćem roku”, rekao je Masa, “Imao sam šansu da se nađem na podijumu, imao sam ista vremena kao vodeći iako sam imao dovoljno goriva da samo jednom odem u boks, ali u nekim trenucima sam osetio da imam sve manje snage i odjednom sam ostao bez gasa i bolid mi se umirio. Želim da kažem svim našim navijačima da ne dižu ruke od nas u teškom trenutku pošto je šampionat dug”.

Prošlogodišnji šampion u konkurenciji konstruktora jedini je tim pored Fors Indije koji na tri trke, koliko ih je do sada voženo ove sezone, nije osvojio nijedan bod, a šef Ferarija Stefano Domenikali posle lošeg rezultata u Kini nije tražio opravdanja, ali nije ni optimističan pred nastavak sezone.

“Definitivno smo iznervirani zbog toga šta se desilo Felipeu. Vozio je fantastičnu trku ali je zbog kvara na elektronici motor prestao da radi. Kimi je promenio strategiju, umesto dva puta samo jednom je išao u boks, ali nije mogao da ostvari bolji rezultat od desetog mesta. Sa prvim setom pneumatika imao je dobar ritam, ali je sa drugim imao problema zbog kojih nije došao do bodova”, rekao je Domenikali, “Šteta je što iako tehnički nismo bili najbolji nismo uspeli da profitiramo zbog pojedinih okolnosti. Okrećemo se trci u Bahreinu, bolid će biti isti kao u Kini, iako razmatramo mogućnost da ponovo koristimo KERS. U međuvremenu moramo da radimo na novim aerodinamičkim komponentama za trke u Evropi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve