Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.03.2009.

12:26

Baton presrećan zbog trijumfa

Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton bio je presrećan posle pobede na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Odličnom vožnjom od starta do cilja i vođstva tokom svih 58 krugova trke na stazi “Albert park” Britanac je došao do druge pobede u karijeri, a svojoj ekipi je doneo prvu pobedu u istoriji.

“Prvih nekoliko krugova trke su bili odlični za mene. Ostvario sam neki ritam, ali kada je “sejfti kar” izašao na stazu došli su problemi pošto nisam mogao da zagrejem pneumatike, a pod bolida je doticao tlo. Pre nego što je “sejfti kar” otišao u boks oštetio sam jednu gumu pa sam se bori sa vibracijama”, rekao je Baton, “Uopšte mi nije bilo lako. Ali je ovo bio fantasičan dan, mnogi će reći da je šteta što je trka završena iza “sejfti kara”, ali mene to ne zanima. Pobedio sam i to je jedino do čega mi je stalo”.

Od povlačenja Honde iz Formule 1 početkom decembra bilo je mnogo priča da li će tim uspeti da bude spašen do početka sezone, ali je spas došao u poslednji čas kada je šef tima Ros Bron preuzeo ekipu i borio se da napravi konkurentan bolid, a rezultati trke iz Melburna je da je u tome uspeo.

Moram da se zahvalim svima u timu na ovome”, dodao je Baton, “Iza nas je nekoliko teških meseci, ne mogu da opišem koliko, tako da moram da kažem hvala celom timu i mojoj porodici koja je bila jaka u tim trenucima, iako je bilo teško”.

Brazilac Rubens Barikelo je bio više nego zadovoljan što je kroz cilj prošao odmah iza svog klupskog kolege pošto je trku proveo nadoknađujući pozicije posle lošeg starta kada je pao na sedmo mesto.

“Na startu sama napravio grešku, reagovao sam brzo, ali sam izgubio nekoliko pozicija, a onda me je od pozadi udario jedan Meklaren, a i ja sam naleteo na Vebera koji se potom sudario sa Hajdfeldom. Mislim da je bolid prošao dobro sve to, iako mi se prednje krilo raspadalo tokom prvog stinta. Tokom trke sam proživljavao različite emocije, ali je ona bila fantastična. Startovao sam drugi, tako da sam mogao da se nadam da poboljšam tu poziciju, ali posle starta presrećan sam zbog drugog mesta”, rekao je Barikelo.

Vozač Meklaren Mercedesa Luis Hamilton odbranu titule započeo je osvajanjem trećeg mesta posle dramatične trke na kojoj je startovao tek sa 18. pozicije. Hamilton je kroz cilj prošao kao četvrti, ali je do trećeg mesta došao posle diskvalifikacije Jarna Trulija u Tojoti, zbog čega je bio iznenađen i srećan.

“Odradili smo posao najbolje što smo mogli”, rekao je Hamilton, “Tim je radio fantastično tokom celog vikenda, svi su razmišljali pozitivno iako nam nije najbolje išlo. Držali smo se zajedno, izdigli smo glave i nastavili dalje, a ovaj rezultat samo pokazuje duh tima tako da sam veoma ponosan, a takođe i presređan zbog osvajanja šest bodova”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve