Nova vest
Auto-moto

Petak, 20.03.2009.

19:55

FIA odlaže primenu novog sistema

Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je da je spremna da odloži primenu novog sistema bodovanja za 2010. godinu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

FIA je u utorak objavila da će se od ove sezone, koja startuje 29. marta trkom za Veliku nagradu Australije, primenjivati sistem po kome šampion postaje vozač sa najviše pobeda tokom sezone, za razliku, kako je slučaj bio do sada, onog koji osvoji najviše bodova, a objavljivanje ovakve odluke došlopošto su timovi iskazali svoje nezadovoljstvo novim sistemom.

„Ukoliko se iz bilo kog razloga timovi ne slažu sa novim sistemom, njegovu primenu ćemo odložiti za 2010. godinu“, kaže se u saopštenju FIA.

Vladajuće telo Formule 1 takođe je naglaslio da je predlog po kome pobedniku pripada sve odobren pošto je prvi čovek sporta Berni Eklston rekao da se svi timovi slažu sa uvođenjem novog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve