Nova vest
Auto-moto

Utorak, 17.03.2009.

19:11

Tod definitivno napustio Ferari

Bivši šef Ferarija u Formuli 1 Žan Tod u utorak je potpunosti napustio tu italijansku kompaniju.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Francuz, koji je bio na čelu tima tokom najuspešnijeg perioda u istoriji Ferarija, tokom kojeg je Mihael Šumaher došao do pet uzastopnih titula od 2000. do 2004. godine, dok je italijanska ekipa šest godina dominirala među konstruktorima od 1999. do 2004. godine krajem 2007. godine predao je funkciju direktora tima Italijanu Stefanu Domenikaliju.

Prošlog marta Tod je podneo ostavku na mesto izvršnog direktora u Ferariju, ali je ostao član Upravnog odbora, dok je Felipe Masa, prošlogodišnji vicešampion izjavio da Tod još uvek ima udela u donošenju najvažnijih odluka u ekipi. Ipak, Tod je rešio da napusti i svoje mesto u odboru.

„Žan Tod je bio jedan od glavnih ljudi u Ferariju u poslednjih 15 godina“, rekao je predsednik Ferarija Luka di Montecemolo, „Želeo bih da mu poželim sve najlepše u budućnosti, koja će nadam se, biti svetla za njega, u profesionalnom i privatnom smislu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve