Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 19.02.2009.

20:28

Eklston najavio kupca za Hondu

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston kaže da engleski biznismen Ričard Brenson želi da kupi ekipu Honde.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

„Razgovarao sam o tome sa Ričardovim ljudim. On bi voleo da radi taj posao, a i meni se ta ideja dopada. Radimo na tome“, izjavio je 78-godišnji Eklston. Honda se u decembru povukla iz F1 zbog finansijskih problema. Brenson je vlasnik „Virdžin grupa“, a na „Forbsovoj“ listi bio je 263. najbogatiji čovek na planeti.

Eklston kaže da alternative nema, tj. da je Brensonova kupovina jedini izlaz za Hondu i da će se u suprtonom britanski tim ugasiti.

„Zaista ne znam kojim će putem krenuti. Ne bih se kladio ni na jednu soluciju“, dodao je Eklston.

Izvor blizak Virdžin grupi, prenosi Rojters, kaže da su čelnicima te multinacionalne kompanije prišli ljudi iz Honde sa namerom da pregovaraju.

„Oni (Virdžin grup) razmatraju ponudu i misli se da je Brenson zainteresovan“, dodao je izvor, koji je želeo da ostane anoniman.

Brenson je 2002. učetvovao u F1 kada je jegov „Virgin mobile company“ sponzorisao Džordan. Takođe, Brensonov prijatelj i saradnik Adrijan Rejnard jedan je od osnivača BAR tima, koji je 2006. godine postao Honda.

Prošle sezone za Hondu su vozili Britanac Dženson Baton i Brazilac Rubens Barikelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve