Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 27.10.2008.

15:31

Šumi: Hamilton može da me prestigne

Bivši svetski prvak F1 Mihael Šumaher rekao je da bi njegov rekord od sedam titula mogao da obori vozač Meklarena Luis Hamilton, prenose britanski mediji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Poslednja ovosezonska trka Formule jedan vozi se u nedelju, 2. novembra u 18 sati po srednje-evropskom vremenu na stazi Interlagos u Brazilu. Hamilton ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog vozača Ferarija Felipea Masu. U izjavi za BBC Šumaher je rekao da veruje da bi Luis Hamilton mogao da obori njegov rekord od osvojenih sedam titula prvaka.

"Apsolutno verujem da bi Hamilton mogao da osvoji sedam titula. Niko nije verovao da ću ja oboriti rekord Huana Manuela Fanđa od pet titula, ali ja sam uspeo. Rekordi su tu da se ruše", rekao je Šumaher.

Šumaher je rekao da ga ne bi uznemirilo da izgubi titulu vozača sa najvećim brojem osvojenih prvenstava u Formuli jedan.

"Prilično sam opušten, bez obzira da li će moj rekord oboriti Hamilton ili Masa, ili neko drugi. Možda će to biti neko od aktuelnih vozača, a možda neko od budućih. Nemam problema sa tim", dodao je.

Šumaher je rekao da ima veoma dobro mišljenje o Hamiltonu.

"Kada pogledate njegove rezultate koje je za kratko vreme postigao, od kako je prošle godine debitovao u Formuli jedan, videćete da je na trkama često bio brži od tadašnjeg klupskog kolege Fernanda Alonsa. Taj podatak sve govori", rekao je.

Sedmostruki svetski prvak rekao je da nije lako ljudima koji ne učestvuju u takmičenju da procene koji vozač je najbolji na svetu.

"Da li je Hamilton najbolji? Da li je bolji od Mase ili nije? Na različita mišljenja utiču razne okolnosti, a ljudima koji nisu blizu takmičenja nije lako da jasno prosude", rekao je Šumaher.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve