Nova vest
Auto-moto

Sreda, 25.06.2008.

15:58

Manji Kur se vozi i sledeće godine

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuska automobilistička federacija saopštila je da će trka za Veliku nagradu Francuske na stazi u Manji Kuru biti u kalendaru svetskog prvenstva i naredne sezone. "Zvanična odluka o tome biće doneta sutra kada se održava naša skupština, ali već sada mogu da kažem da će naredne godine biti održana trka na stazi u Manji Kuru. Istovremeno ćemo razgovarati i o daljoj sudbini Velike nagrade Francuske", rekao je predsednik Francuske automobilističke federacije Nikolas Dešo.

Većinski vlasnik Formule 1 Berni Eklston pre par dana je nagovestio da bi trka u Manji Kuru mogla da ostane u kalendaru, mada je donedavno tvrdio da će ove godine poslednji put biti voženo na toj stazi. Prvi čovek Formule 1 želi, naime, da trku iz ruralnog dela Francuske preseli u okolinu Pariza.

"Imamo ugovor sa Francuskom automobilističkom federacijom do 2001. godine, ali je takođe postojao dogovor da se trke u Manji Kuru održavaju do 2008, a da se potom gradi nova staza pored pariskog Diznilenda. Sada su nam Francuzi rekli da će se još jednu godinu voziti u Manji Kuru, ali više nisam siguran da će i to biti poslednji put", rekao je Eklston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve