Nova vest
Auto-moto

Sreda, 25.06.2008.

11:57

Formula 1 se razdvaja od FIA?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Međunarodne automobilske federacije Maks Mozli i vlasnik Formule jedan Berni Eklstoun razgovarali su u Parizu o mogućem odvajanju Formule jedan iz federacije. Mozli i Eklstoun su učestvovali na sastanku Svetskog moto-sport saveta u Parizu. Portparol FIA Ričard Vuds rekao je da je na sastanku raspravljano o takmičenju u šampionatu sveta Formule jedan.

Eklstoun, koji je predsednik i izvršni direktor Formule jedan, rekao je za britanski list "Tajms", da bi Formula jedan mogla da se odvoji od FIA i da organizuje sopstveno takmičenje.

On je naglasio da je trenutno jedini cilj da "sponzori ostanu srećni", ali da ne želi da prognozira konačnu odluku.

Maks Mozli je uspeo da ostane na čelu FIA posle vanrednog specijalnog sastanka te organizacije održanom ovog meseca u Parizu.

Sastanak članova FIA je organizovan nakon što je jedan britanski tabloid objavio Mozlijeve fotografije sa prostitutkama koje su nosile nacističke uniforme.

Mozli, koji je tužio taj časopis na sudu u Engleskoj i Francuskoj, priznao je da je unajmio prostitutke, ali je odbacio navode o njegovoj nacističkoj pripadnosti. On je sin bivšeg vođe britanskih fašista Osvalda Mozlija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve