Nova vest
Auto-moto

Utorak, 06.05.2008.

10:45

Super Aguri napustio F1 šampionat

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Japanska ekipa Super Aguri saopštila je da se povlači iz takmičenja u Formuli jedan. Tim iz Japana nije uspeo da pronađe novog sponzorskog partnera, posle prekida saradnje sa kompanijom Magma Grup iz Dubaija prošle nedelje. "Sa žaljenjem moram da obavestim javnost da ekipa od danas prestaje sa svim trkačkim aktivnostima", navodi se u saopštenju vlasnika tima Agurija Suzukija.

Super Aguri se na prethodnoj trci u šampionatu, koja je vožena 25. aprila u Barseloni, takmičila samo zahvaljujući pomoći koju je dobio od Honde.

Honda je, međutim, saopštila da ne želi dalje da pruža pomoć, a Super Aguri je prošle nedelje bezuspešno pokušao da nađe nove partnere.

Kamionima koji voze bolide i opremu Super Agurija u ponedeljak je zabranjeno da uđu na stazu u Istanbulu, gde se sledećeg vikenda
vozi trka za Veliku nagradu Turske.

Super Aguri, za koji su vozili Englez Entoni Dejvidson i Japanac Takuma Sato, nije ove sezone uspeo da osvoji bodove.

Tim je debitovao u F1 šampionatu 2006. godine. Jedine bodove Super Aguri je osvojio prošle godine, zahvaljujući jednom šestom i jednom osmom mestu Takume Sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve