Nova vest
Auto-moto

Utorak, 18.09.2007.

13:32

Raikonen: Nismo odustali od titule

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Vozač Ferarija Kimi Raikonen veruje da se pobedom na VN Belgije vratio u šampionsku trku Formule 1. Finac je na stazi Spa Frankošam trijumfovao ispred timskog kolege Felipea Mase i sada zaostaje 13 bodova za liderom šampionata Luisom Hamiltonom, odnosno 11 za Fernandom Alonsom. Do kraja sezone ostale su još samo tri trke, mnogi smatraju da je Raikonen prekasno ušao u formu, ali vozač Ferarija tvrdi da je i dalje sve moguće.

"Nismo odustali. I dalje smo u trci. Sve je moguće, mala je razlika i borićemo se žestoko. Biće teško, ali kada bi uspeli, to bi bilo fantastično", rekao je Raikonen.

Novi svetski šampion biće odlučen na trkama u Japanu, Kini i Brazilu, a Luis Hamilton je uveren da će to biti upravo on.

Vozač Meklarena, najveće iznenađenje ovogodišnjeg šampionata, Raikonena ni ne pominje kao konkurenta za titulu, a očekuje da će do kraja sezone zadržati prednost nad Alonsom, koja trenutno iznosi samo dva boda. Alonso je u Belgiji ponovo završio ispred Hamiltona i dodatno smanjio zaostatak.

"Nisam zabrinut. Fernando je obavio odličan posao, ali ne verujem da će tako biti i u poslednje tri trke. Ja i dalje vodim, i dalje sam optimista", kaže Hamilton.

Alonso smatra da je šampionska trka i dalje potpuno otvorena.

"Šampionat je i dalje veoma otvoren. Moramo da budemo pažljivi u poslednje tri trke, jer samo jedno odustajanje znači kraj šampionskih ambicija", rekao je Španac.

Sledeća trka F1 šampionata vozi se za VN Japana, 30. septembra na stazi Fudži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve