Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.08.2007.

10:42

Alonso kažnjen

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim "Meklaren-Mercedesa"neće moći da osvoji bodove u današnjoj trci Formule Jedan za Veliku nagradu Madjarske, a njegov vozač, Španac Fernando Alonso će u Budimpešti startovati tek sa šestog mesta, odlučila je komisija Medjunarodne federacije za automobilizam (FIA). Alonso je u subotu bio najbrži na zvaničnom treningu, ali je kažnjen uklanjanjem sa prvog na šesto mesto na startnoj liniji, javljaju strane agencije.

Umesto njega, na prvoj, "pol-poziciji" biće njegov timski kolega i rival, drugi vozač "Meklaren-Mercedesa", Britanac Luis Hamilton.

Hamilton je tokom kvalifikacija bio najbrži sve dok nije bio prisiljen da u boksu čeka iza Alonsa na zamenu guma. Zadržan još 20 sekundi posle zamene guma na Alonsovom bolidu, Hamilton je zakasnio da izadje na stazu i proveze završni, "leteći krug".

Komisija je saopštila da je "Alonso izazvao čekanje" i da je "nepotrebno ometao Hamiltona", zbog čega je kažnjen.

Alonso je odmah demantovao da je namerno blokirao bolid Hamiltona, i rekao da je samo slušao šta mu je govorio štab "Meklaren-Mercedesa".

"Pitajte štab za to, ja uvek pratim šta mi govore preko radija. Oni su ti koji odlučuju. Ja samo vozim", tvrdi Španac.

Hamilton je rekao da "ne razume zašto je zadržan", ali da "nije ljut, već želi da sazna zašto se sve to desilo".

U generalnom plasmanu vozača vodi Hamilton sa 70 bodova, a drugi je Alonso sa 68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve