Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 13.05.2007.

15:44

Masi pobeda, Hamilton na vrhu

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Vozač Ferarija Felipe Masa pobedio je na trci za VN Španije. Brazilac je na stazi Katalunja dominirao od starta do cilja i zabeležio drugu uzastopnu pobedu, ispred Meklarenovih vozača Luisa Hamiltona i Fernanda Alonsa. Drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen odustao je zbog problema na automobilu u prvom delu trke.

Masa je zadržao vodeću poziciju posle prve krivine, kada je izdržao žestok napad Alonsa. Španac je pokušao da ga pretekne sa spoljašnje strane, ali je posle kontakta sa bolidom Ferarija na trenutak izleteo sa staze i pao na četvrto mesto, pa je možda već i tada izgubio šansu da drugi put slavi pred domaćom publikom.

Drugu poziciju preuzeo je tada Hamilton, koji je na startnom pravcu bio brži od Raikonena. Finac je u 10. krugu morao da odustane zbog kvara na Ferariju, što je bila retkost prethodnih godina.

Alonso je tada preuzeo treće mesto i taj poredak je, izuzimajući trenutke kada su vodeći išli u boks, ostao do kraja trke u Španiji. Svetski šampion nije uspeo da smanji zaostatak u odnosu na drugoplasiranog Hamiltona, koji je, s druge strane, imao veliki zaostatak u odnosu na vodećeg Masu.

Brazilac je do prvih zaustavljanja u boks, u 19. krugu, imao više od 10 sekundi prednosti. U isto vreme ušao je i Alonso, dok je Hamilton ostao duže na stazi, ali, ipak, nije uspeo da smanji zaostatak u odnosu na Masu.

Četvrto mesto zauzeo je Robert Kubica u BMW-u, peta pozicija pripala je Dejvidu Kultardu u Red Bulu, ispred Nika Rozberga u Vilijamsu, Kovalajnena u Renou i Takume Sata u Super Aguriju.

Posle četvrte runde u generalnom plasmanu vodi mladi Hamilton, koji je u Španiji nastavio fantastičan niz u debitantskoj sezoni osvojivši i četvrti trofej zaredom. Hamilton sada ima 30 bodova, ispred Alonsa sa 28, Masa je sada treći sa 27, dok Raikonen ostaje na 22 boda.

Sledeća trka vozi se u Monaku, 27. maja.

Konačan plasman, VN Španije:

1. Masa (Ferari)                          1 sat 31 minut 36.230 sekundi
2. Hamilton (Meklaren)              + 6.790 sek.
3. Alonso (Meklaren)                  + 17.456
4. Kubica (BMW)                         + 31.615
5. Kultard (Red Bull)                  + 58.331
6. Rosberg (Vilijams)                + 59.538
7. Kovalainen (Reno)                + 1:02.128
8. Sato (Super Aguri)                 +1 krug
9. Fisikela (Reno)                      + 1
10. Barikelo (Honda)                 + 1
11. Dejvidson (Super Aguri)     + 1
12. Baton (Honda)                      + 1
13. Sutil (Spajker)                       + 2
14. Albers (Spajker)                   + 2  

Trku nisu završili:

Hajdfeld (BMW)                           50 krugova
Šumaher (Tojota)                       48
Ljuci (Toro Roso)                       18
Spid (Toro Roso)                        11
Raikonen (Ferari)                       10
Truli (Tojota)                                 9
Veber (Red Bull)                          8
Vurc (Vilijams)                              0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve