Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 28.11.2010.

11:08

DTM: Pobeda Pafeta, titula Di Resti

Ekipa Mercedesa imala je dva razloga za slavlje na zatvaranju sezone Nemačkog šampionata turing automobila (DTM) na ulicama Šangaja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Britanac Geri Pafet trijumfovao je na 11. rundi ovogodišnjeg šampionata, dok je zahvaljujući drugom mestu njegov sunarodnik Pol Di Resta krunisan novim šampionom.

Posle 49 krugova na 2.465 metara dugoj stazi u Šangaju, prošlogodišnji šampion Timo Šajder kao treći je prošao kroz cilj.

Pred poslednju trku sezone šansu za titulu su pored Di Reste imali i njegov timski kolega Bruno Spengler i Pafet. Ipak, Pafetu je za drugu DTM titulu bilo potrebno da u slučaju pobede ni Di Resta ni Spengler ne osvoje bodove. I dok je Di Resta bio drugi, Kanađanin je bio tek 13, pa titular zasluženo odlazi u ruke 24-godišnjeg Škota, koji je već dve sezone test vozač Fors Indije u Formuli 1.

Iza prve trojice na zatvaranju sezone našli su se vozači Audija Martin Tomčik i Migel Molina, i Džejmi Grin u Mercedesu, dok su osvajače bodova kompletirali Markus Vinkelhok u Audiju i vozač Mercedesa Dejvid Kultard.

Naredni šampionat startuje na nemačkom “Hokenhajmu” 1. maja 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve