Nova vest
Auto-moto

Petak, 15.10.2010.

23:39

BMW se vraća u DTM 2012. godine

Kompanija BMW u petak je zvanično potvrdila da će se 2012. godine vratiti u Šampionat nemačkih turing automobila (DTM).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Još u aprilu nemačka kompanija je objavila svoju nameru, ali je povratak tek pola godine kasnije postao stvarnost.

BMW je u tom šampionatu učestvovao tokom osamdesetih godina prošlog veka, a poslednju titulu timu doneo je Roberto Ravalja 1989. godine.

U poslednjih nekoliko meseci BMW je zajedno sa ostalim proizvođačima u šampionatu, Mercedesom i Audijem, radio na budućim tehničkim propisima i planu da se takmičenje još više proširi izvan Nemačke. Zbog pozitivnog ishoda tih sastanaka BMW je počeo ozbiljnije da planira svoj povratak.

Ceo BMW tim je ovom projektu prišao sa apsolutnom posvećenošću. Sa tehničkim pripremama smo počeli još u aprilu, kada smo objavili nameru o povratku u DTM i usaglasili smo parameter za koncept naših vozila koji će biti primenjen na DTM. Pozitivna odluka našeg borda sada znači da možemo da počnemo još vrednije da radimo i krenemo sa razvojem”, rekao je dr Mario Tajsen, prvi čovek BMW motorsporta.

BMW će se u DTM vratiti modelom M3, koji je već nemačkoj kompaniji doneo velika slavlja u konkurenciji turing i sportskih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve