Nova vest
Auto-moto

Subota, 10.08.2019.

17:00

Markes: Odlično odrađen posao, boriću se za pobedu

Španski motociklista Mark Markes bio je veoma zadovoljan kako je vozio u kvalifikacijama za Veliku nagradu Austrije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Markes: Odlično odrađen posao, boriću se za pobedu
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač ekipe Repsol Honda ostvario je 59. pol poziciju u kraljevskoj klasi, što je novi rekord. Markes je po tome pretekao Mika Duana, a ovo mu je bio i 87. put da je bio najbrži u kvalifikacijama.

Markes je krug na stazi "Red Bil Ring" odvezao u vremenu od 1:23.027 minuta, drugi je sa 434 hiljaditinke zaostatka bio Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe, a treći Andrea Doviciozo koji je zaostao za 484 hiljadita dela sekunde.

"Odvezao sam veoma dobar krug. Bila mi je velika želja da ostvarim rezultat ispod minut i 23 sekunde, ali sam u poslednjem sektoru staze načinio grešku. Otišao sam pomalo preširoko, ali sve u svemu, odličan posao. Zadovoljan sam posebno time kako smo odradili četvrti trening, imali smo sjajan ritam. Sada treba izabrati najbolje pneumatike za trku, borićemo se do kraja pa ćemo videti kako će biti na trci", rekao je Markes.

Za njega će trka u Austriji predstavljati poseban izazov jer u kraljevskoj klasi jedino na "Red Bul Ringu" nikada nije ostvario trijumf.

Trka za Veliku nagradu Austrije na programu je u nedelju 11. avgusta od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve