Nova vest
Auto-moto

Sreda, 10.07.2019.

18:56

Auto i moto trke nakon 17 godina ponovo u Kraljevu

Takmičenje u auto i moto trkama "Nagrada Kraljeva 2019" održaće se predstojećeg vikenda.

Izvor:

Autor:

Auto i moto trke nakon 17 godina ponovo u Kraljevu
Photo by Daniel Kalisz/Getty Images

Ovaj događaj održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Moto saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Kraljeva.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić otkrio je da se trkački spektakl, koji se boduje za Nacionalne šampionate Srbije u auto i moto sportu, ponovo voziti na čuvenoj stazi vojnog poligona Beranovac nakon 17 godina u obe discipline.

"Drago mi je da mogu da najavim spektaklu u Kraljevu, sada u auto i moto trkama, što je poslednji put bilo 2002. godine. Smatram da je to pravi put i moramo njime da idemo, ne smemo da razdvajamo ljubitelje motocikala i automobila", rekao je Stojić na konferenciji za medije u prostorijama AMŠ u Ruzveltovoj.

On je pozvao publiku da isprati događaj u što većem broju, ali i zainteresovane vozače da se prijave i takmiče.

"Imali smo veliki broj nastradali motociklista. To je jedna od stvari na koje moram da apelujem, da se smanji brzina i na stazama pokaže brzinu, a ne na saobraćajnicama".

Motociklisti će se takmičiti na stazi od 2.100 metara, a automobilisti na 5.400, uz besplatan ulaz.

"Pored toga što se boduje za šampionat Srbije, trka je i međunarodna jer se očekuju takmičari iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, a verujem i još iz više zemljaka. Hvala svima koji su dali napor da se napravi ovakav spektakl", rekao je predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac.

Pomoćnik predsednika AMŠ za moto sport Božidar Mihailović kaže da su predstojeće trke zasluga velikog zajedništva AMŠ-a i grada Kraljeva.

"U Kraljevu se nekad održavao i Evropski šampionat, najbolja je staza u Srbiji i očekujem lep spektakl. Nadam se da će nas vreme poslužiti", zaključio je Mihailović.

Petak je rezervisan za verifikaciju i tehnički prijem, za subotu su predviđeni treninzi za sve takmičare na dva i četiri točka, a trke su na programu u nedelju kada će na stazu najpre izaći motociklisti, a potom i automobilisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve