Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 14.04.2019.

17:15

Superbajk: Nerešiva enigma – Alvaro Bautista

Španski motociklista Alvaro Bautista zabeležio je novu duplu pobedu u Asenu i sa 11 uzastopnih trijumfa postavio novi rekord Superbajka.

Izvor: SN

Autor: SN

Superbajk: Nerešiva enigma – Alvaro Bautista
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Nekadašnji vozač Suzukija, Grisini Honde, Aprilije, Aspara i Anhel Nieto tima, Alvaro Bautista, od ove sezone vozi Dukati i takmiči se u Superbajku, a koliko mu taj motocikl i takmičenje odgovovara, dovoljno govore njegovi rezultati koji su iz vikenda u vikend sve bolji.

Naime, bio je izjednačen sa legendarnim Nilom Hodžsonom sa devet uzastopnih pobeda, a nakon trke u holandskom Asenu, Bautista je ostao usamljen na vrhu liste rekordera Superbajka.

Trenutno ima 236 bodova i apsolutni je lider u šampionatu, dok je na drugom mestu čuveni gospodin Džonatan Rea iz Kavasakija sa 183, dok je treći britanski motociklista, Aleks Lous.

Naredna trka voziće se u Italiji između 10. i 12. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve