Nova vest
Auto-moto

Subota, 06.04.2019.

18:00

Srpske bajkerke unele štafetu u Srbiju

Međunarodna ženska moto štafeta (WRWR), koja se održava po prvi put, ušpešno je ušla u Srbiju i sada je na putu ka Mađarskoj.

Izvor: SN

Autor: SN

Srpske bajkerke unele štafetu u Srbiju
Philipp Guelland / Stringer

Srpske bajkerke štafetu su preuzele juče na Preševu od koleginica iz Severne Makedonije, sa kojom su sinoć stigle u Beograd.

"Kada smo krenule ka Severnoj Makedoniji, uslovi za vožnju su bili strašni, jer je duvao jak frontalni vetar. Tu su nam devojke divno dočekale. Bilo je i nekoliko moto klubova, koji su nas ugostili. Više od 20 bajkerki sinoć je stiglo u Beograd, odakle smo jutros krenule ka Vojvodini", rekla je Tanjugu Ana Radžić ambasadorka WRWR za Srbiju.

Štafeta je krenula 27. februara iz Škotske, sa ciljem da se skrene pažnja na broj žena u moto svetu i da su žene ozbiljna ciljna grupa kojoj tržište mora se prilagodi. Pored toga, srspke bajkerke su ovaj dogadaju pokušale da iskoriste i da skrenu pažnju na važnost preventivnih pregleda u borbi protiv raka, kao i na poštovanje saobraćajnih propisa.

"Apsolutno smo uspele u našoj misiji. Ljudi nas već prepoznaju, pozdravljaju. Fenomenalan je osećaj. Javljaju nam se iz svih krajeva Srbije, dobijamo veliku podršku. Mislim da smo dovoljno skrenule pažnju. Sigurna sam da ovo neće biti jedina akcija koje će žene bajkerke u Srbiji da organizuju u dobrotvorne svrhe. Ovo nam je bila prva akcija, učile smo iz sopstvenih grešaka, kojih na sreću i nije bilo mnogo. Sledeći put ćemo biti još organizovanije, a najvažnije je da smo se ujedinile", zaključila je Radžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve