Nova vest
Auto-moto

Utorak, 26.03.2019.

14:20

Dobar vikend za srpske motocikliste u Seresu

Ovog vikenda u grčkom gradu Seresu održana je prva i druga trka Istočno evropskog šampionata u brzinskom motociklizmu na kružnim stazama.

Izvor: B92

Autor:B92

Dobar vikend za srpske motocikliste u Seresu
Foto: LAP photo agency

Pored vozača iz Turske, Bugarske, Rumunije, Makedonije i Grčke učestvovali su vozači iz Srbije i to u klasama; 600 SSP (super sport) vozio je Oleg Medenica, u klasi Formula 1000 vozili su Nikola Lukić, Vladan Radovanović, Saša Bogdanović i Saša Nešić, a u najjačoj klasi 1000 Super-Bajk vozio je najbolji vozač Dalibor Miletić.

U Srbiji je moto sport u velikoj krizi najviše zbog manjka staza na kojima bi motociklist vežbali i spremali se za takmičenja, ali i zbog slabe finansijske podrške za bavljenje sportom koji je jedan od najskupljih i najopasnijih na svetu.

Ovog vikenda u Seresu je bio veliki odziv takmičara, pa je tako bilo dosta učesnika u svim klasama. Konkurencija je bila jaka, pa je tako u klasi 1000 Formula startovalo čak 28 takmičara.

Bilo je padova, kvarova otkazivanja motora pred samu trku, ali svi ti problemi su nekako prevaziđeni pa je u klasi "600 SSP" Oleg Medenica uzeo deseto i jedanaesto mesto.

Nikola Lukić u klasi "1000 formula" bio je četvrti prvog dana vikenda, odnosno peti drugog. Vladan Radovanović ostvario je 16. i 19. mesto, Saša Bogdanović 17. i 18, dok je Saša Nešić bio dva puta 21. u veoma jakoj konkurenciji.

U klasi "1000 Superbajk" bilo je najnapetije i najinteresantnije jer je našem najboljem vozaču Daliboru Miletiću, u subotu pred samu trku u krugu za zagrevanje, otkazao motocikl pa nije mogao startovati. Zbog toga je u nedeljnoj morao da krene kao poslednji.

Pored svih problema Dalibor je uspeo fantastičnom vožnjom da završi na sedmom mestu, što je izuzetan rezultat s obzirom na problem koje je imao.

Takmičenje se nastavlja sledećeg meseca u grčkom gradu Seresu gde se održava treća i četvrta trka, koje se boduju i za šampionat Srbije i svi se nadaju još većem odzivu vozača iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve