Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 08.01.2018.

16:35

Sagmajster pomogao prijatelju pa izgubio pravac

Srpski motociklista Gabor Sagmajster stao je da pomogne svom prijatelju Simu Maričiću, nastavio sâm, ali izgubio i vreme i pogrešno skrenuo.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Sagmajster pomogao prijatelju pa izgubio pravac
Getty images

Sagmajster 11. put učestvuje na Dakar reliju koji je pre dva dana startovao u Peruu. Vozila se druga etapa najtežeg relija na planeti kada je Subotičanin pomogao Slovencu.

"Imao sam zaostatak, jer mi je dobar prijatelj iz Slovenije Simo Marčić imao kvar. Prolazio sam pored njega i on mi je mahao. Nisam mogao da mu ne pomognem. Stao sam da mu dam kopču za lanac. Takoreći, moja banda je već bila otišla. Posle sam nastavio sam. U jednom trenutku sam na 171. kilometru pogrešio, otišao sam desnu umesto levo, zato što je bilo milion putanja, nisam našao dobru i tu sam izgubio sat vremena, možda i više", rekao je Sagmajster za RTS.

On je do sada sedam puta uspešno završavao Dakar reli, prošle godine je bio 73. u generalnom plasmanu, a ove mu je cilj da bude u najboljih 50. Četrdeseto izdanje Dakara se osim Perua, vozi kroz Boliviju i Argentinu do 20. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve