Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 18.12.2017.

23:55

Saradnja Borkovića i Agencije za bezbednost saobraćaja

Dušan Borković potpisao je protokol o saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja koja ima za cilj podizanje svesti o očuvanju ljudskih života na putevima.

Izvor: B92

Autor:B92

Saradnja Borkovića i Agencije za bezbednost saobraćaja
Starsport

Saradnja će se odvijati pod sloganom: "Ulica nije trkačka staza! Uspori"

"Želeo bih da se zahvalim jer ste u meni prepoznali prijatelja sa zajedničkim interesima. Ccuo sam za podatak da trećina Srbije vozi, a ja kao profesionalni automobilistu imam dužnost da podignem svest o bezbednosti saobraćaja. Kontinuirano gostijem u emisijama i savetujem da ulica nije trkačka pista. Mene često prepoznaju mladi kao ciljna grupa koji od mene neće dobiti takmaca za trku. Vozim dobra kola, ali ne želim da se trkam na ulicu, već na stazi. Nikad nisam seo u automobil kada sam pio alkohol. Slede proslave, ali molim vas da budete odgovorni u konzumaciji alkohola", rekao je Borković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević izjavila je da je ovaj protokol usmeren prema mladima kao ciljnoj grupi.

"Vozačima koji su u javnom saobraćaju treba iskustvo. U našim istraživanjima većina vožača prekoračuje brzinu. Kampanja ima za cilj da se učvrste pozitivni stavovi, a koriguju negativni. Jedna od najrizičnijih kategorija su mladi vožači, ali bi trebalo reći podatak da se porastom iskustva smanjuje procenat prekoračenja brzine. Ciljna grupa su mladi vožači. Apelujem na sve vožače da poštuju propise u saobraćaju, jer je vreme slava i smanjene vidljivosti. Koristite sve zaštitne sisteme, vezan pojas, zimsku opremu. Hvala Borkoviću na saradnji u cilju očuvanja ljudskih života", istakla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve