Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.09.2017.

23:58

Otvorena moto trka za ''Veliku nagradu Zrenjanina'

Svečano je otvorena moto trka ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing u kategoriji 125, koja će se voziti i u nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Otvorena moto trka za ''Veliku nagradu Zrenjanina'
Foto/Tanjug

Organizatori ove moto trke, koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub "Petrovgrad" iz Zrenjanjina, uz podršku ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl.

Sertifikovana staza "Industrijska zona jugoistok Zrenjanin" na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, široka je šest-sedam metara, sa devet krivina.

Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da zadovoljni podrže 60 takmičara, koji su u Zrenjanin došli iz cele Evrope.

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, prvo se svima obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je zahvalio Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad.

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija.

"Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nadam se da će se na ovoj stazi već sledeće godine, voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji", rekao je Butulija i zvanično otvorio trku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve