Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 25.05.2017.

15:03

Štulić predstavlja srpski karting u Parizu

Šampion Srbije u rekreativnog kartingu (SOR) za 2016. godinu Đorđe Štulić predstavljaće nađu zemlju u Parizu u svetskom SWS (Sodi World Series) finalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Štulić predstavlja srpski karting u Parizu
Foto: Tanja Stošiæ (SOR Karting)

Štulić će nastupiti među 280 trkača iz više od 50 zemalja, a SOR će treću godinu zaredom imati predstavnike u Sprint kupu.

Štulić je vozač A lige i Carbo Racing tima, prošlogodišnji šampion B lige i trkač sa ukupno 65 trka u okviru SOR šampionata.

Na debiju Srbiju su predstavljali Nenad Đapa, Ivan Gošić i Ana Petrović, naredne je bio samo Đapa, a ove će usamljen biti Štulić.

"Uzbuđenje raste! Idem da se zabavim, da ponovo vidim Pariz i da osvetlam obraz SOR. Gledao sam i "on board" snimke staze, naučio sam sve napamet. Pričao mi je (Nenad) Đapa da su Italijani najoštriji, a da su Francuzi opasni, ipak je to njihova staza. Ima dosta prepreka", rekao je Štulić.

Srpski šampion najviše strepi od duge staze.

"Moram da nosim rebarnik i kremu protiv bolova, pošto je staza toliko izuvijana da ću da se izubijam. Kad sam uzeo titulu u SOR u B ligi, nisam znao da sam i u SWS prvi. Saznao sam to tek na dodeli u decembru. Od tada sam počeo da analiziram i smišljam strategiju. Nikog ne poznajem od konkurenata. Nekoliko Francuza i ljudi iz Emirata su vodeći. Oni imaju više od 10.000 poena, godišnje voze više od 100 trka na raznim stazama. To je zaista impresivno. I mi smo sada asfaltirali stazu i sve je krenulo mnogo ozbiljnije, pa idemo njihovim stopama", istakao je Štulić.

Trke možete pratiti uživo na Fejsbuk stranici SOR kartinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve