Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 30.05.2016.

17:53

Došljak presrećan zbog rekorda

Član Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak rekao je da je presrećan.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Došljak presrećan zbog rekorda

On je na dvodnevnom takmičenju u brzinskoj vožnji na stazi od 402 metra u Osijeku dva puta popravljao rekord Srbije, koji sada iznosi 9,065 sekundi.

"Bio sam siguran da ću ispuniti obećanje. Moj Audi RS4 radi besprekorno i prozvali su ga 'kraljem Osijeka'. Drago mi je da nisam bio sam, imao sam podršku svog tima i ostalih vozača iz kluba. Mnogo su mi pomogli i saveti stručnjaka iz Finske, koji pripadaju svetskoj eliti. Izvukao sam maksimum", rekao je Došljak.

On je prvog dana u zvaničnim kvalifikacijama na pisti Aerodroma Čepin sa 9,327 sekundi postavio državni rekord, a tokom jučerašnjih trka zabeležio je vreme od 9,065 sekundi.

Došljak je u tom hrvatskom gradu osvojio pet pobedničkih pehara. Njegov Audi RS4 je u oba dana bio je najbrži automobil u apsolutnoj konkurenciji, ostvarena su i dva trijumfa u disciplini drag, uz pobedu u klasi Pro AWD.

"Koordinacija je bila savršena, siguran sam da smo u datoj situaciji izvukli maksimum. Još uvek nisam potpuno svestan težine uspeha, ali znam koliko je vremena i odricanja bilo potrebno", istakao je Došljak.

U Osijeku su nastupila još dvojica Novopazaraca, a Edin Ujkanović premijerno je vozio Opel Korsu B moto.

"Popravio sam lični rekord, na oficijelnom treningu išao sam 11,534 sekunde, a znam da mogu i brže. Pokazali smo koliko želimo da se takmičimo. Bilo je bolje nego što sam očekivao, ali apsolutni heroj ovog takmičenja je Došljak", ocenio je Ujkanović.

Merso Džanković, koji je slavio u klasi Pro Dizel, izrazio je očekivanje da će u nastavku sezone biti još uspešniji.

"Zadovoljan sam tom pobedom, a osim toga prijavio sam i Klasu 14 sekundi", kazao je Džanković.

Sezona će biti nastavljena 4. i 5. juna takmičenjima u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve