Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.08.2015.

21:07

Poginuo na stazi, spasao šest života

Britanski automobilista Džastin Vilson podlegao je povredama zadobijenim u udesu u nedelju, a time što je bio donor organa spasao je šest života.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Michael Conroy, File

Vilson je doživeo teške povrede glave tokom trke u Pokonu, kada ga je pogodio deo sa bolida Sejdža Karema, od kojih je preminuo dan kasnije.

Brat pokojnog vozača Stefan, koji je i sam vozač u Indi lajt seriji, otkrio je da je zbog povreda koje je Džastin doživeo bilo jasno da neće preživeti, ali da je spasao šest života posle svoje smrti.

Vilson je poginuo u 38. godini života, a tokom karijere je vozio u Formuli 1, Čempkaru i Indikar seriji. U Formuli 1 je vozio na 16 trka tokom 2003. godine braneći boje Minardija i Jaguara, a najbolji rezultat ostvario je na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država u Indijanapolisu, kada je bio osmi.

Iza sebe je ostavio suprugu Džuliju i dve ćerke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d