Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.08.2015.

13:46

Borković: Spreman sam za nastavak ETCC

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je da spreman dočekuje nastavk sezone u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC).

Izvor:

Autor:

Default images
Dušan Borkoviæ PR Team

Posle kratke pauze, ETCC nastavlja se 5. i 6. septembra u Brnu, a Borković će preostale tri trke voziti u novom Seat Leon Rejseru.

"Malo sam odmarao, ali sam pauzu iskoristio i da se pripemam za završnicu sezone. Uz dosta kondicionih treninga, stigao sam i da vozim na raznim stazama kako bih ostao u što boljoj trkačkoj formi. Svakodnevno sam i na vezi sa inženjerom s obzirom da moj tim radi na pripremi novog Seata, koji mi je obezbedio B3 rejsing", rekao je Borković.

On je polusezonu završio na prvom mestu sa osvojenih 56 bodova. Poseban izazov za srpskog asa predstavljaće predstojeća trka u Češkoj, koja je domaći teren za najvećeg konkurenta Petra Fulina.

"Moram da budem izuzetno mudar i zadržim prednost koju sam stekao u odnosu na ostale vozače u prvom delu sezone. Sada mi je svaki bod važan i trebalo bi da izbegavam nepotrebne duele. Iako sam trenutno u prednosti u odnosu na ostale, siguran sam da će se pobednik znati tek na poslednjoj trci na Siciliji, s obzirom da se tu osvajaju dupli bodovi. Najveći izazov za mene je da se pred nastavak sezone oslobodim psihičkog pritiska jer se nalazim na čelu tabele", dodao je Borković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve