Nova vest
Auto-moto

Subota, 18.04.2015.

17:48

Borković startuje deseti u Maroku

Srpski automobilista Dušan Borković startovaće kao deseti na prvoj trci drugog vikenda Svetskog šampionata turing automobila u Maroku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: PR tim Dušana Borkoviæa

Borković je u kvalifikacijama imao 14. vreme, od 1:45.087 minuta, ali je pomeren za četiri pozicije na stazi „Mulaj el Hasan“ u Marakešu zbog kazni koje su izrečene posle prve runde pojedinim vozačima i menjanja motora.

U odnosu na otvaranje sezone, u Argentini, rol bar, u koji je Borković udarao nogom, pomeren je, ali je problem sa položajem sedišta i dalje tu. Srpski automobilista i dalje trpi određene bolove, manje nego u Argentini, ali su se u Maroku pojavili još neki problemi.

Na sve s3e nadovezao nepredviđen problem sa sprženim kočnicama, a amortizere gotovo da nije imao na toj stazi gde su oni najbitniji zbog izrazito visokih ivičnjaka. Borkovićeva Honda ima najstariju evoluciju amortizera, kočnica i još nekoliko delova u odnosu na kolege koji voze istimodel, a motor mu je slabiji nego na njihovim kolima, što se najbolje videlo na pravcu, na kojima je Pančevac neuporedivo sporiji.

Iako se teško nosim sa gubitkom oca, ipak sam odlučio da doputujem u Marakeš, međutim potpuno sam ogorčen svim ovim što se dešava sa mojim automobilom. Dogovori nisu ispoštovani, a ja sam u neravnopravnoj poziciji u odnosu na ostale. Problem sa sedištem nije rešen, a pored toga nanizalo se još mnogo drugih problema na automobilu. Pa, ja sam prošle godine debitovao na ovoj stazi i bio četvrti, nije moguće da sam zaboravio da vozim. Automobil je prespor i ozbiljno razmišljam o tome šta ću nadalje“, rekao je ogorčeni Borković posle kvalifikacija u Marakešu.

Prva trka u Marakešu vozi se u nedelju od 17.15, dok je druga na programu od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve