Nova vest
Auto-moto

Petak, 17.10.2014.

11:31

Hrvat u RB kupu novajlija

Mladi hrvatski motociklista Martin Vugrinec izborio je plasman u Red Bul kup novajlija, koji predstavlja najbolji korak do Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Red Bul kup novajlija mnogi vide kao poslednju stepenicu pred Svetski šampionat, tačnije Moto3 kategoriju.

U tom takmičenju se voze motori do 125 kubika, a šampionat se vozi paralelno sa većinom evropskih rundi Moto GP šampionata.

Vugrinec je prvi motociklista sa ovih prostora koji će učestvovati u Kupu novajlija, koji je pokrenut 2007. godine, a to je uspeo kroz kvalifikacije koje su se vozile u Španiji. 15-godišnji motociklista, koji se takmičio i na pojedinim trkama šampionata Srbije, uspeo je da se izbori za svoje mesto u konkurenciji 109 vozača.

Do sada, šampioni Kupa novajlija između ostalih su bili i Johan Zarko, Jakub Kornfel, Lorenco Baldasari i Karel Hanika. Španac Horhe Martin je ovogodišnji šampion i on će se se sledeće godine takmičiti u Moto3 kategoriji.

Sezona svake godine broji osam rundi, uglavnom se voze dve trke tokom trkačkog vikenda, a domaćini Kupu novajlija su Heres, Muđelo, Asen, Zahsenring, Brno, Silverston, Mizano i Aragon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve