Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.10.2014.

18:43

Borković bez bodova u Kini

Srpski automobilista Dušan Borković ostao je bez bodova tokom devetog vikenda Svetskog šampionata turing automobila u Kini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Borković je lakše povređen na prvoj trci, posle sudara sa rivalom na stazi u Pekingu, a zbog oštećenja svog automobila na drugoj nije ni startovao.

Najbolji srpski automobilista je odlično startovao, ali je već u trećem krugu trka bila gotova za njega. Rene Minih je zbog pucanja gume naglo zakočio, Borković nije uspeo da ga izbegne, pa su obojica udarili u zid.

Ovo je za mene razočaravajući vikend. Na kvalifikacijama sam izleteo zbog pucanja gume i s obzirom da je dosta dubok pesak pored staze otkinuo mi je ceo prednji karbonski deo automobila. Moj tim je uspeo da ga sredi do početka prve trke. Međutim, već u trećem krugu sudario sam se sa Minihom, pri brzini od 150 km/h. Šteta na automobilu je ogromna i pitanje je da li će biti dovoljno vremena da se do Šangaja sve popravi. Naravno. veliki problem predstavlja i budžet zbog kojeg je dovedena u pitanje, ne samo naredna trka, već i ostatak sezone“, rekao je Borković.

Na prvoj trci slavio je Tom Čilton, ispred dvojca Sitroena Ivana Milera i Hose Marije Lopesa. Na drugoj Rob Haf je doneo prvi trijumf Ladi, a sledili su ga Tom Koronel i Sebastijan Leb.

Šampionat se nastavlja već sledećeg vikenda u Šangaju, a u generalnom plasmanu trenutno vodi Lopes sa 339 bodova, ispred Milera sa 273. Borković je na 15. poziciji sa 17 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve