Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 21.09.2014.

13:29

Pavloviću guma ugrozila titulu

Srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa Edoardom Piskopom, osvojio je 5. mesto na drugoj trci "Lamborgini Super trofeja", na stazi Nirburgring.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Pavlović i Piskop su posle peha sa probušenom gumom završili na petom mestu

Start trke pomeren je za desetak minuta zbog magle i izuzetno loše vidljivosti.

Posle dobrog starta Piskopa i prvog odlaska u boks, Pavlolić je preuzeo volana Lamborgini i nastavio trku zadržavši drugu poziciju.

Tada, međutim, u jednoj krivini dolazi do kontakta sa automobilom trećeplasiranog Di Folka i, iako je sve delovalo bezazleno, tom prilikom je došlo do oštećenja zadnje desne gume na vozilu ekipe "Bonaldi", zbog čega je lagano gubila pritisak.

Pavlović se vidno "rvao" sa automobilom, da bi posle nekoliko krugova ipak bio primoran da neplanirano ode na servis, čime se praktično i završila borba za visok plasman i važne bodove u šampionatu.

Situacija u generalnom plasmanu se posle ovog peha tandema Pavlović/Piskopo promenila iz korena, pošto je Mul sa dve pobede u Nemačkoj osvojio mnogo bodova, pa sada vodi sa 129, ispred Pavlovića i Piskopa koji imaju pet manje.

S obzirom na način bodovanja, tandem "Bonaldi motrosporta" ima samo jednu sigurnu opciju za osvajanje titule, a to su dve pobede na dve preostale trke, koje se voze 22. i 23. novembra na "svetskom finalu" ovog takmičenja, na stazi Sepang u Maleziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve