Nova vest
Auto-moto

Subota, 26.07.2014.

15:40

Savršen vikend Pavlovića u Belgiji

Srpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, imao je savršen trkački vikend u "Lamborgini Super Trofeju".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pavlović je na legendarnoj stazi ’Spa-Frankoršamp’ u Belgiji uspeo da zabeleži dve pobede u dva dana!

Posle trijumfa u petak, naš as je nastavio u pobedničkom ritmu i u subotu, pa je tandem "Bonaldi motorsporta" sa 30 novih bodova učvrstio vođstvo u šampionatu, čime je napravljen veliki korak kao osvajanju titule u "Pro" klasi!

Miloš Pavlović ponovo je bio prvi vozač za volanom moćnog "lamborgini galjarda", a jedina taktika je bila da agresivnom vožnjom, sa pol-pozicije koja je osvojena pobedom na prethodnoj trci, stekne što više prednosti u odnosu na glavnog rivala, Holanđanina Jerona Mula, koji je startovao kao drugi.

"Presrećan sam! Ovo je velika pobeda tima. Sva šta sam tražio da se na automobilu ispravi od petka i prethodne trke, da bi automobil išao kako treba, uradili su i mogu da kažem da sam zaista uživao. Na kraju, Edo (Piskopo) je svojom vožnjom zaokružio naš timski rad I stigli smo do veoma važne pobede u borbi za šampionat. Ništa još, naravno, nije gotovo, sledi velika pauza u kojoj ćemo da radimo kao da nismo stekli ovu važnu prednost, kako bismo se što bolje pripremili za samu završnicu sezone", rekao je Pavlović.

Pavlović je snažno krenuo od starta 50-minutne trke i već posle nekoliko krivina stekao ogromne dve sekunde prednosti, ali njegov zamah prekinulo je "sigurnosno vozilo", koje se pojavilo na stazi već po isteku prvog kruga.

Kada je trka nastavljena, automobilista iz Beograda nastavio je u istom tempu, pa je uspeo da Piskopu preda automobil sa četiri sekunde prednosti ispred Mula. Po izlasku iz "boksa", Italijanu je preostalo 22 minuta da sačuva prednost, koja se delimično istopila zbog problema sa obilaskom zaostalih vozača.

Ipak, naš as napravio je dovoljnu "zalihu", pa je Piskopo prvi prošao ciljem sa 2,035 sekundi prednosti ispred Mula.

Ovo je četvrta pobeda tandema Pavlović/Piskopo na dosadašnjih osam trka. Do kraja evropskog "Lamborgini Super Trofej" šampionata ostala su još samo dva trkačka vikenda, a prvi je na programu, posle letnje pauze, od 19. do 21. septembra, na Nirburgringu u Nemačkoj. Tamo će se, ujedno, voziti i poslednje dve trke u Evropi, pošto je veliko finale zakazano za 22. i 23. novembar, na stazi Sepang u Maleziji.

Pavlović i Piskopo vode u "Lamborgini Super Trofej Evropa" šampionatu sa 106 bodova, ispred Mula koji je sakupio 99.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve