Nova vest
Auto-moto

Sreda, 11.06.2014.

18:56

Težak udes Divala u Le Manu

Prošlogodišnji pobednik trke 24 časa Le Mana Loik Dival doživeo je težak udes na treningu pred početak novog izdanja najpoznatije trke izdržljivosti.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Vozač Audija je svoj automobil razbio u paramparčad, ali je uspešno izvučen iz krhotina i prebačen u bolnicu na ispitivanja.

Udes se dogodio tačno godinu dana nakon smrti Alana Simonsena na Le Manu, on svega deset minuta posle početka trke udario u bankinu, a neposredno posle toga je preminuo u bolnici.

Pobednik te trke bio je Dival, čime je Audiju doneo 12. trofej u čuvenoj trci izdržljivosti, dok je i dalje najtrofejnija ekipa Poršea sa 16. Dival je ipak prošao bez ozbiljnijih povreda, odnosno sa samo dve ogrebotine. Ukoliko ne bude bio u stanju da vozi, Audi ima pravo da na njegovo mesto postavi rezervnog vozača.

Trka 24 časa Le Mana startuje u subotu od 15 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve