Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 17.04.2014.

18:42

Borković: Auto spreman za Francusku

Srpski automobilista Dušan Borković ipak će nastupiti na drugom vikendu WTCC šampionata, uprkos problemima sa automobilom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Pančevac je na prvom takmičenju sezone održanom u Marakešu morao da odustane sa druge trke zbog požara u vozilu, a prvu je završio na šestom mestu.

"Srećan sam što ću voziti na Uskrs. Veliku zahvalnost dugujem svim članovima tima, kao i ljudima iz RML-a, koji gotovo da nisu spavali kako bi na vreme spremili automobil za trke u Francuskoj", rekao je Borković.

Srpski automobilista rekao je da su vremenski uslovi veoma bitni u njegovom sportu.

"Nakon tropskih vrućina i veoma teških uslova u Maroku, sada nas u Francuskoj očekuje kiša. Koliko su vremenski uslovi bitni u ovom sportu, možda najbolje govori i slučaj sa mojim kolegom Tompsonom, kome je pozlilo u Maroku", rekao je Borković.

Slobodan trening biće vožen u petak na stazi Pol Rikar, a dan kasnije od 15.00 sati Borkovića očekuju dva zvanična treninga i kvalifikacije, dok su trke na programu u nedelju u 13.15 i 17.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve