Nova vest
Auto-moto

Sreda, 20.11.2013.

13:14

Borković sledeće sezone u WTCC

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković sledeće godine će se definitivno takmičiti u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Borković je posle titule evropskog šampiona na brdskim stazama i trećeg mesta u Evropskom kupu turing automobila (ETCC), odlučio da ode korak dalje i postane prvi Srbin koji će učestvovati u najprestižnijem svetskom takmičenju na kružnim stazama kao vozač Kampos tima.

WTCC je pandan Formuli 1 u automobilizmu, reč je o jednom od najboljih i najgledanijih šampionata. Ovo nije bila jednostava odluka, doneo sam je posle višenedeljnog razmišljanja i razgovora sa vlasnikom WTCC Marčelom Lotijem. Sama činjenica da ću voziti sa najvećim imenima automobilizma, kao i da sam u prilici da vozim svetski šampionat za mene je ispunjenje profesionalnih ciljeva. Bilo koje mesto da zauzmem biću srećan, jer ovde već voze najbolji“, rekao je Borković.

WTCC će od sledeće sezone posebno biti interesantan za ljubitelje auto-moto sporta, jer će u njemu učestvovati devetostruki šampion sveta u reliju i jedan od najboljih vozača svih vremena Sebastijan Leb.

Ići ću po celom svetu i učiti staze, bez obzira što sledeća sezona nije primarna, već 2015, želim da budem konkurentan i idem na najviši plasman. Realan sam momak, ne očekujem da budem prvi, ali svi koji me poznaju znaju da uvek dajem sve od sebe. Posebno se radujem jer ću se takmičiti sa živom legendom ovog sportame Sebastijanom Lebom. Veoma sam uzbuđen zbog toga“, poručio je Borković.

Predstojeća sezona je poslednja u kojoj će se voziti za trofej Jokohama u takozvanoj TC2 klasi, dok će od 2015. postojati samo jedna sa potpuno novim automobilima.

Potreban je veliki budžet. Moj sponzor kompanija NIS ne može da isprati sve, trenutno radimo na tome i u pregovorima smo sa nekoliko jakih kompanija. Ove godine je potrebno više novca, višemilionski budžet je u pitanju, ne uzimajući u obzir troškove testiranja i oštećenja koja su moguća u toku trka“, rekao je Borković.

Borković je dodao da će sledeće sezone voziti automobil marke Seat, a testiraće ga u Barseloni i Valensiji.

Sledeća sezona u Svetskom šampionatu turing automobila počinje 8. aprila u Maroku i traje do 16. novembra, kada će biti vožena poslednja trka u Makau.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve