Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 01.07.2013.

13:33

Leb ’rasturio’ rekord Pajks Pika

Devetostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb ispisao je nove stranice istorije trijumfom na najprestižnijoj brdskoj trci na svetu – Pajks Piku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Francuz je na stazi dugoj 20 kilometara, koja ima 156 krivina, na kojoj prosečna brzina iznosi 145 km/h, ostvario vreme od 8:13.878 minuta i tako postavio novi rekord.

Leb se mesecima pripremao za tu avanturu u Sjedinjenim Državama, a koliko dominantno je došao do trijumfa govori podatak da je prethodni rekord iznosio 9:46.164 minuta.

Taj rekord bio je u vlasništvu Rajsa Milena, koji je ove godine morao da se zadovolji vicešampionskom pozicijom, sa skoro minutom zaostatka.

Leb je u Koloradu, na 91. izdanju druge najstarije trke u Sjedinjenim Državama, posle Indijanapolisa 500, vozio model Pežo 208 T16.

Za mene, ovo je bila trka godine“, rekao je Leb posle cilja, koji je bio na visini od 4.300 metara, „Na početku trke sam znao da sam pod velikim pritiskom, zato što sam znao koliko je rada i truda uložio Pežo i svi ostali partneri. U tom trenutku, sve je bilo na meni da se pokažem. Presrećan sam ostvarenim rezultatom, nisam ovo očekivao, vreme je fantastično. Pre starta nisam znao da li treba da idem do maksimuma ili da nađem ritam da bih došao do pobede. Na kraju sam ipak išao do samih granica“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve