Nova vest
Auto-moto

Petak, 21.06.2013.

00:28

Audiju pol pred “24 časa Le Mana“

Posada Audija sa brojem dva osvojila je pol poziciju pred 81. izdanje trke “24 časa Le Mana”, koja se vozi predstojećeg vikenda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pol poziciju nemačkom timu doneo je Loik Duval, koji je legendarnu stazu dugu 13.629 metara prešao za 3:22.349 minuta u modelu R18 e-tron quattro, koji deli sa Alanom Meknišom i Tomom Kristensenom, rekorderom po broju pobeda na jednoj od najprestižnijih trka na svetu.

Audi je, inače, u potpunosti dominirao kvalifikacijama koje su obeležili i loši vremenski uslovi, kao i brojni prekidi zbog velikog broja incidenata. Na kraju je Duval za skoro jednu i po sekundu nadmašio branioce titule Andrea Loterera, Benoaa Trelijea i Marsela Feslera u Audiju sa brojem jedan. Dominaciju Audija kompletirali Mark Hene, Oliver Džarvis i Lukaš di Grasi.

Bolji od ostalih, a značajno lošiji od Audija, bili su vozači Tojote, koji su uspeli da ostvare četvrto i peto vreme. Na četvrtom mestu naći će se posada sa brojem osam, koju čine Stefan Sarazan, Entoni Dejvidson i Sebastijan Buemi, ispred timskih kolega Aleksandera Vurca, Nikolasa Lapijera i Kazukija Nakađime.

Od 2000. godine, Audi nije slavio samo dva puta, 2003. i 2009. godine, kada su pobedu odneli Bentli, odnosno Pežo. Posada sa brojem jedan slavila je na legendarnoj trci u poslednje dve godine, a sada će juriti drugu uzastopnu pobedu u modelu R18 e-tron quattro.

81. izdanje trke “24 časa Le Mana” startuje u subotu u 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve